Gazda Hitel-Gazda kártya

A Takarék Gazdahitel-Gazdakártya az agrárágazatban tevékenykedő, valamint a vidékfejlesztéshez kapcsolódó tevékenységet végző Ügyfelek likviditási gondjainak megoldására, forgóeszközeik és beruházásaik finanszírozására is egyaránt megoldást nyújt. A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány legfeljebb 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal.gazdakártya2


A  hitel fedezeteként a következők szolgálnak:

- alapítványi készfizető kezesség,
- 3. személy készfizető kezessége,
- fehatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás alkalmazása a    pénzforgalmi/fizetési számlákra
- egyedi bírálat alapján 3 millió forint felett ingatlan fedezet bevonása is lehetséges


A hitel könnyebb felhasználása érdekében Takarék Gazdakártya néven egy speciális dizájnnal rendelkező MasterCard® ElectronicBusiness típusú bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel Ön rugalmasan fizethet a MasterCard®Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel a Takarékszövetkezeti Integráció több mint 1.000 készpénzkiadó automatájából és számos ország több ezer ATM-jéből. A Takarék Gazda Kártyán a hitelkereten felül elérhető pénzösszeg az Országos Betétbiztosítási Alap és a Garanciaközösség által védett.

A Takarék Gazdahitel keretösszege 1.000.000 forinttól 25.000.000 forintig terjedhet, futamideje 91 naptól 3 évig tarthat.


KEDVEZŐ KAMATOZÁSI FELTÉTELEK:

• a hitel kamata: 1 havi BUBOR1 + 4,5% kamatfelár/év,
• kezelési költség: 0,8%/év.


BUBOR: budapesti bankközi forint hitelkamatláb, a kereskedelmi bankok kihelyezési rátájának átlaga.

Gazda Hitel - Gazda Kártya Plusz

A Takarék Gazdahitel - Gazdakártya kedvezményes változata a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai számára: A NAK tagjai 1% kamatkedvezményben részesülnek. A Takarék Gazda Hitel - Gazda Kártya Plusz Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagsággal rendelkező Ügyfelek likviditási gondjainak megoldására, forgóeszközeik és beruházásaik finanszírozására is egyaránt megoldást nyújt. A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány legfeljebb 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal.

 
A  hitel fedezeteként a következők szolgálnak:nak

- alapítványi készfizető kezesség,
- 3. személy készfizető kezessége,
- fehatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás alkalmazása a pénzforgalmi/fizetési számlákra
- egyedi bírálat alapján 3 millió forint felett ingatlan fedezet bevonása is lehetséges


A hitel könnyebb felhasználása érdekében Takarék Gazda Kártya néven egy speciális dizájnnal rendelkező MasterCard® ElectronicBusiness típusú bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel Ön rugalmasan fizethet a MasterCard®Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel a Takarékszövetkezeti Integráció több mint 1.000 készpénzkiadó automatájából és számos ország több ezer ATM-jéből. A Takarék Gazda Kártyán a hitelkereten felül elérhető pénzösszeg az Országos Betétbiztosítási Alap és a Garanciaközösség által védett.

A Takarék Gazdahitel keretösszege 1.000.000 forinttól 25.000.000 forintig terjedhet, futamideje 91 naptól 3 évig tarthat.

 KEDVEZŐ KAMATOZÁSI FELTÉTELEK:

  • A hitel kamata: 1 havi BUBOR1 + 3,5% kamatfelár/év.

Ez 1% kamatkedvezménnyel csökkentett felárat jelent a Takarék Gazda Hitel - Gazda Kártya konstrukcióhoz képest , amelynek feltétele, hogy az Ügyfél éves szinten a kölcsön összegével megegyező összegű számlaforgalmat bonyolítson a hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi számláján. (Amennyiben az ügyfél nem teljesíti a szerződésben foglalt forgalmi elvárást, úgy a kamatkedvezmény összegét a Hitelintézet jogosult felszámítani.)

  • Kezelési költség: 0,8%/év.
    Amennyiben az Ügyfél a SAPS területalapú támogatás előfinanszírozását is a hitelintézetnél veszi igénybe, a kezelési költség elengedésre kerül. (Amennyiben az ügyfél  az előfinanszírozott támogatásra jogosulatlanná válik, úgy a meg nem fizetett kezelési költséget meg kell fizetnie.)

BUBOR: budapesti bankközi forint hitelkamatláb, a kereskedelmi bankok kihelyezési rátájának átlaga.

 

Takarék Hitel Plusz

A Takarék Hitel Plusz hitelkonstrukció keretében éven túli beruházási és forgóeszközhitelek igényelhetők.

A termékhez automatikusan kapcsolódik a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, emiatt a szokásosnál kevesebb tárgyi fedezet is elegendő lehet, valamint a hitel kedvező kamatfeltételek mellett igényelhető a Növekedési Hitelprogram keretében is.


A hitelt olyan, legalább 2 teljes év lezárt működéssel rendelkező devizabelföldi gazdasági társaságok valamint szövetkezetek igényelhetik, amelyek éves nettó árbevétele eléri a 10 millió forintot és a Számviteli törvény szabályai szerint Éves beszámolót, vagy Egyszerűsített éves beszámolót készítenek.


A TAKARÉKHITEL PLUSZ FONTOSABB JELLEMZŐI:


A hitel összege:traktor

• legalább: 3.000.000 Ft,
• legfeljebb: 100.000.000 Ft.

A hitel maximális futamideje:
• beruházási hitel esetén 10 év,
• forgóeszköz hitel esetén 5 év.


Rendelkezésre tartási idő (lehívási periódus):
• beruházási hitel esetén legfeljebb 24 hónap,
• forgóeszköz hitel esetén legfeljebb 3 hónap.


Maximális türelmi idő:
• beruházási hitel esetén a lehívási periódust követően legfeljebb 12 hónap,
• forgóeszköz hitel esetén legfeljebb 6 hónap.


Hitel devizaneme: HUF


Elfogadható fedezetek: tehermentes ingatlan illetve 5 évesnél nem régebbi egyedileg azonosítható ingó vagyontárgyak, szükség esetén a tulajdonosok készfizető kezessége..

 

A tájékoztatások nem teljes körűek, nem minősülnek ajánlattételnek vagy hivatalos tájékoztatónak. Részletes információért forduljon a Szövetkezeti Hitelintézet munkatársaihoz, illetve azokat megtalálja a díjtételek, a kamatok mértéke mellett az igénylés helyén a termékekre vonatkozó Hirdetményben, az Általános Szerződési Feltételekben és az Üzletszabályzatban.


Kérjük, hogy a hitel igénylése és a hitelfelvétel során kellő körültekintéssel járjon el, és mérlegelje a törlesztő részletek esetleges jövőbeni növekedésének lehetőségét is!