InternetBank

A belépés gomb az oldal alján található!


 

Biztonsági tanácsok az Electra InternetBank szolgáltatás használatához

Az Örkényi Takarékszövetkezet az InternetBank szolgáltatásban számos olyan védelmi intézkedést alakított ki, amelyek a felhasználó biztonságát szolgálják. Emellett azonban az Ön közreműködésére is feltétlenül szükségünk van ahhoz, hogy a rendszer használatából eredő kockázatot minimálisra tudjuk csökkenteni.

A leírásunk összhangban van a Magyar Nemzeti Bank módszertani útmutatójával, valamint általános tanácsaival amely felhívja a figyelmet az internetes banki szolgáltatások biztonságos, körültekintő használatára.

 


 

Biztonsági felhívás - Új internetes támadási módszer terjedése (2012. dec.)

A számítógépes hackerek Európában és most már hazánkban is egy új módszerrel próbálják meg a banki ügyfelek számláit jogtalanul megterhelni. A bűnözők a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépe, okostelefonja felett egy kémprogram segítségével átveszik a teljes irányítást. Miután az ügyfél bejelentkezik az InternetBankba, egy adategyeztetésre felhívó és az ügyfél türelmét kérő üzenetet jelenítenek meg, miközben a háttérben jogosulatlan pénzátutalásokat kezdeményeznek.

Felhívjuk figyelmét, hogy az Örkényi Takarékszövetkezet adategyeztetést kérő üzenetet nem jelenít meg honlapján vagy InternetBanki rendszerében, az ilyen kérés mindig megtévesztő, valamilyen visszaélésre utaló próbálkozás.

A visszaélések odafigyeléssel és a számítógép megfelelő védelmével (jogtiszta és biztonsági szempontból folyamatosan frissített operációs rendszer, naprakész vírus és kémprogram védelmi megoldás használata, tűzfal használata stb.) megakadályozhatóak. Mindig ellenőrizze a Mobil Aláírás céljából küldött SMS tartalmát, hogy az megfelel-e az Ön által kezdeményezett tranzakciónak.

Kérjük, hogy ha az InternetBank használata során a szokásostól eltérő működést tapasztal (pl. adategyeztetésre történő felhívás jelenik meg, amely alatt a szolgáltatást nem tudja használni, vagy a megszokottól eltérő képernyőelem, beviteli mező jelenik meg, netán indokolatlan SMS hitelesítésre kérik fel), vegye fel a kapcsolatot bankunkkal a 29/510-010-es telefonszámon vagy az mail@orkenyitksz.hu címre küldött emailben.

Biztonsági felhívás az azonosító adatok megfelelő kezelésére

Sajnálatos módon az utóbbi időben ismét előtérbe kerültek az adathalászati kísérletek. Ismételten felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Örkényi Takarékszövetkezet soha nem kér ügyfeleitől azonosító adatokat e-mailben, SMS-ben vagy telefonon! Munkatársaink kizárólag az Electra Internetbank szolgáltatás igénybevételével kezelt számláit, az internetes szolgáltatáshoz használt csoport és felhasználó nevét kérdezhetik meg Öntől, a szolgáltatás használatához szükséges jelszót nem!

Kérjük, amennyiben olyan megkeresés érkezik Önhöz, amelyben jelszava megadására szólítják fel, az információ-adást minden esetben utasítsa vissza!

Amennyiben úgy véli, hogy illetéktelen személyek azonosító adatai birtokába jutottak, minden esetben azonnal értesítse az Örkényi Takarékszövetkezetet a mail@orkenyitksz.hu címen, vagy telefonon a 29/510-010-es telefonszámon vagy kirendeltségeinken.

 


Azonosítás, jelszókezelés

Az internetes szolgáltatásnál használt azonosító adatok:

 • Csoport és Felhasználó név: Internetes azonosító, melyet az InternetBank szerződés megkötésekor a rendszer automatikusan generál. (Az InternetBank - Új Felhasználó belépési adatai nevű dokumentumon szerepel.)
 • Bejelentkezési jelszó: a szerződéskötéskor megadott telefonszámra SMS-ben kerül kiküldésre, melyet a szolgáltatás első használatakor kötelező megváltoztatnia.
 • EIB SMS kód: Az Örkényi Takarékszövetkezet által, szerződéskötéskor megadott telefonszámra küldött, egyszer használatos, 8 jegyű számsor, 5 percig haszhálható fel, amely az elküldendő utalások aláírására szolgál.

Tanácsok a jelszó kezeléséhez:

 • Az InternetBank szolgáltatásokhoz használt jelszavait kezelje bizalmasan, azokat senki tudomására ne hozza.
 • A jelszót se kódolt, se kódolatlan formában, se noteszba, se mobiltelefonba ne jegyezze fel. Amennyiben egy Ön által meghatározott, könnyen megjegyezhető kódot szeretne, lehetősége van a jelszó tetszőleges megváltoztatására.
 • A jelszót rendszeresen változtassa meg.
 • A jelszóváltoztatáskor kerülje az egyszerűen kitalálható nyilvánvaló számokat (pl. születési dátum, irányítószám).

 


Mobil Aláírás használata

A díjmentes Mobil Aláírás igénybevételével még biztonságosabban használhatja az internetes szolgáltatásunkat, hiszen az aktív tranzakciók engedélyezéséhez egy, az Ön által meghatározott mobiltelefonszámra az Örkényi Takarékszövetkezet által megküldött SMS-ben szereplő azonosító számsor megadása is szükséges.

Ezáltal, ha valaki mégis illetéktelenül hozzájutott azonosító adataihoz, a belépéshez vagy tranzakció végzéshez szükséges SMS üzenetet és benne a számsort Önnek küldi meg a bank, így a visszaélési kísérlet sikertelen lesz.

 


A szolgáltatás nyilvános helyen való használata

Lehetőség szerint tartózkodjon az Electra InternetBank szolgáltatás mások jelenlétében, illetve nyilvános helyen (pl. Internet Kávézó, munkahelyen sokak által közösen használt gép stb.) történő használatától.

Amennyiben mégis így veszi igénybe szolgáltatásunkat, a bank által megvalósított védelmi intézkedések mellett szükség van az Ön közreműködésére is. Ebben az esetben - ha fennáll annak a lehetősége, hogy mások is hozzáférnek az Ön által használt számítógéphez - az alábbi biztonsági lépéseket javasoljuk végrehajtani:

Fontos! Felhívjuk a figyelmét, hogy ha nyilvános helyen, vagy mások által is hozzáférhető, esetleg nem megfelelő vírus és egyéb biztonsági védelem hiányában lévő számítógépen a felhasználói azonosítók és bejelentkezési jelszó eltárolását, valamint az automatikus ürlap kitöltés funkciót NEM javasoljuk, annak ellenére sem, hogy a visszaélés lehetősége a Mobil Aláírás használatával kiküszöbölhető!

A HTML technológiából adódó sajátosságok miatt a felhasználó által látogatott oldalak tárolásra kerülnek a számítógép Temporary Internet Files (Ideiglenes Internet Fájlok) könyvtárában. A böngészők alapértelmezés szerinti beállítása mellett ez minden HTML alapú internetes oldal esetében, így az Electra InternetBank szolgáltatás használatakor is megtörténik. Amennyiben Ön szolgáltatásunkat nem a saját gépén veszi igénybe, javasoljuk, hogy a Bejelentkezés oldalon ne engedélyezze az ideiglenes internet fájlok tárolását.

 


A szolgáltatás használatának befejezése

Fontos, hogy a szolgáltatást minden esetben a Kijelentkezés gomb alkalmazásával, ne pedig a böngésző ablak bezárásával hagyja el! Ez esetben a bejelentkezéskor létrehozott titkosított kapcsolat véglegesen megszakításra kerül.

Amennyiben Ön szolgáltatásunkat mások jelenlétében, illetve nyilvános helyen használta és a bejelentkezés során engedélyezte az Ideiglenes internet file-ok tárolását, javasoljuk, hogy a Kilépést követően törölje böngészőjében az Ideiglenes internet file-ok könyvtár tartalmát.

Természetesen akkor, ha szolgáltatásunkat olyan számítógépről veszi igénybe, mely az Ön ellenőrzése alatt áll, az említett biztonsági lépések alkalmazása nem feltétlenül indokolt, hiszen elegendő a banki oldal által biztosított védelmi eljárás.

 


Scam, fishing

Napjainkban előtérbe került az a visszaélési mód is, mely során az elkövető megkísérli megszerezni a számla vagy bankkártya birtokosának személyes adatait és biztonsági kódjait (titkos jelszó, bankkártya PIN,). A csalók egy elektronikus levelet küldenek az ügyfeleknek, amely egy hivatkozást (hyperlink) tartalmaz.

Ezen hivatkozásra rákattintva az ügyfelek egy internetes oldalra jutnak, ahol elkérik jelszavukat és egyéb személyes adataikat. Ezen oldalak ugyanolyan ismertetőjegyekkel rendelkezhetnek, mint az Örkényi Takarékszövetkezet eredeti honlapja.

Annak érdekében, hogy Ön ezen módszerrel szemben is védett legyen, kérjük, az alábbiakra ügyeljen:

 • Soha ne válaszoljon az ilyen jellegű e-mailekre: az Örkényi Takarékszövetkezet sem e-mailben, sem telefonon nem kér Öntől bizalmas adatokat. Munkatársaink kizárólag az Electra InternetBank szolgáltatás igénybevételével kezelt számláit, Azonosítóját kérdezhetik meg Öntől, a szolgáltatás használatához szükséges jelszót nem!
 • Keltsen Önben gyanút, amennyiben olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy az Electra InternetBank vagy más Takarékszövetkezeti szolgáltatáshoz használt adatait illetéktelenek megszerezték és arra kérik, hogy vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot a megadott telefonszámon. Ezt sose tegye meg, helyette haladéktalanul értesítse Takarékunkat a mail@orkenyitksz.hu e-mail címen, vagy az Örkényi Takarékszövetkezet központi telefon vonalán (a 06 29 510 010 számon).
 • Szolgáltatásunk használata során - a bejelentkezést megelőzően -, kérjük, győződjön meg arról, hogy számítógépe az Örkényi Takarékszövetkezet szerverével kommunikál! Ehhez az alábbiakat kell ellenőriznie:
 1. A honlap címe: https://www.net-banking.hu/orkeny/loginpage.hu.html
 2. A szolgáltatás belépés oldalán a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra kattintva a Netlock Kft. által kibocsátott digitális igazolvány az alábbi adattartalommal jelenik meg. A Netlock Kft. ezzel tanúsítja, hogy az adatok az Örkényi Takarékszövetkezet web szerveréről érkeznek. Ha más jelenik meg, kérjük, azonnal szakítsa meg a kapcsolatot!


A Netlock Kft. által kibocsátott digitális igazolvány elérése és tartalma.

 


A számítógép védelme

Javasoljuk, hogy a szolgáltatás igénybevételekor és általában az Internet használatakor a számítógépe védelme érdekében a lehető legnagyobb gondossággal járjon el; az esetleges vírusfertőzésekkel, betörési kísérletekkel és "trójai programokkal" szemben védje számítógépét tűzfalakkal, víruskeresőkkel. A vírusok károsíthatják számítógépét, tönkre tehetik a tárolt adatokat, de sajnos az sem kizárt, hogy bizalmas adatait, valamint a használat során alkalmazott kódokat illetéktelenek részére juttatják el, amelyekkel vissza is élhetnek.

Rendszeresen töltse le az Ön által használt operációs rendszerhez, böngészőhöz elérhető frissítéseket, javító verziókat.

Az Ön számítógépére illetéktelenül bekerült programok által az adatok integritásában, vagy kezelésében beálló, az internetes szolgáltatás használata során felmerülő problémákkal és károkkal kapcsolatosan - mivel azok érdekkörén kívül állnak - az Örkényi Takarékszövetkezet semmilyen felelősséget nem vállal.

Javasoljuk, hogy az alkalmazott böngésző adatbiztonsági beállításait lehetőség szerint a szükséges legnagyobb biztonságot garantáló szintre állítsa be. Ebben az esetben a program figyelmezteti Önt minden, a böngésző használata során potenciálisan kárt okozó tartalom megnyitása előtt.

 


A mobil készülékek védelme

Az új generációs mobil készülékek (pl. okostelefonok, táblagépek) - ugyanúgy, mint a számítógépek és minden egyéb internetre csatlakozott eszköz - kiszolgáltatottak, célpontot jelentenek a visszaéléseknek, ezért fontos tisztában lenni az ilyen készülékek használatának veszélyeivel és a kockázatok csökkentésének lehetőségeivel.

 • Ne tároljon személyes adatokat (pl: bankszámlaszám, belépési jelszó, azonosító) a készüléken vagy annak bővítő kártyáján. Állítsa be úgy internet böngészőjét is, hogy az automatikusan ne tároljon el adatokat.
 • Használjon kellően erős PIN kódot a mobil készülékbe történő belépéshez, illetve a készülék zárolásának feloldásához. A készülék rövid időn belül (pl: 3-5 percen belül) automatikusan zárolódjon le.
 • Ha a készülékét ellopják vagy elveszíti, mielőbb változtassa meg az Electra InternetBank belépéshez használt jelszavát.
 • Jailbreakelt vagy rootolt telefonok használatát lehetőleg mellőzze, mert a feltöréssel a gyártó védelmi mechanizmusa kerül kiiktatásra, így a gyártó által nem engedélyezett, kártékony kódok, alkalmazások is feltelepülhetnek a készülékre, melyek például célzottan a banki adatokra vadászhatnak.
 • Javasoljuk a mobilkészülékek operációs rendszerének rendszeres frissítését.
 • Kártékony kódok (trójai program, vírus, malware) terjedésének megelőzése érdekében csak hivatalos forrásból töltsön le készülékére alkalmazásokat, nem biztonságos forrásból származó alkalmazások letöltését, linkekre történő kattintását mellőzze.
 • Javasoljuk, hogy kiegészítő védelemként antivírus szoftvert is használjon, melyek a trójai, malware és egyéb típusú károkozók ellen nyújtanak védelmet. A legtöbb antivírus cég már rendelkezik mobil készülékekre szánt megoldásokkal is. A vírusvédelmi megoldásokról itt kaphat bővebb információt.
 • Ha a készüléken lévő bluetooth funkció nincs használatban, kérjük, kapcsolja ki.
 • Kérjük, olvasás után törölje az Örkényi Takarékszövetkezettől érkezett SMS-eket a készülékről.

 


Védelmi eszközök

Számos olyan védekezést segítő program létezik, amely otthoni használatra vagy kipróbálásra szabadon, ingyen letölthető. A letöltésnél érdemes óvatosan eljárni, továbbá ajánlott a programokat letesztelni.

Ezúton is felhívjuk ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a termékeket kizárólag saját felelősségükre használják. Az Örkényi Takarékszövetkezet nem vállal felelősséget a telepítés vagy a használat során felmerült problémáért, illetve a telepítéssel és használattal kapcsolatos kérdésekre sem áll módunkban válaszolni.

Személyes tűzfalak

Trójai programok, kémszoftverek,
stb. elleni szoftverek

 


Biztonsági szoftverek mobilkészülékekre

Számos ismert vírusvédelemmel foglalkozó szoftvercég árul mobilkészülékekre (pl. okostelefon, táblagép) biztonsági, valamint vírusvédelmi megoldásokat. Ezeket a termékeket nagyrészt ingyen is használhatjuk, bár a széleskörű védelmet a prémium verziók biztosítják.

Ezúton is felhívjuk ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a termékeket kizárólag saját felelősségükre használják. Az Örkényi Takarékszövetkezet nem vállal felelősséget a telepítés vagy a használat során felmerült problémáért, illetve a telepítéssel és használattal kapcsolatos kérdésekre sem áll módunkban válaszolni.


 

 

 

Tisztelt Ügyfelünk!

2015 szeptember 7-től tárgynapi teljesítésre a megbízás befogadás végső határideje 15:00-ra módosult!

Kérjük, ezt a megbízások rögzítésénél figyelembe venni!

Megértését köszönjük!

-----

Örkényi Takarékszövetkezet

 

 

Az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozat elektronikus úton történő leadásához ide kattintva találja részletes útmutatónkat.

 

-----

Örkényi Takarékszövetkezet

 

 

 

belépés

 

Amennyiben tanúsítvány hibát észlelnek, kérjük elsőként olvassák el az alábbi dokumentumot és ez alapján végezzék el a beállítások módosítását.

 

-----

 

»»Tanúsítvány teendők